به گزارش پایگاه خبری تماشاگران نیوز/ شرکت توزیع برق تهران، از احتمال قطع و محدودیت تأمین برق در پایتخت خبر داد. مشترکان ایرانی تنها در شش ماهه اول سال همزمان گرما، خاموشی و افزایش قیمت برق را تجربه کرده بودند. شرکت توزیع برق توضیح داده بود که دلیل این محدودیت، مصرف زیاد گاز و همچنین محدود شدن خوراک صنایع است.
صنایع از آواخر شهریور مازوت دریافت کرده بودند و این سوخت کم کیفیتِ آلایندهزا را جایگزین گاز کردهاند. اما حالا به نظر میرسد همین مازوت هم به سختی به دست صنایع میرسد.
سال پیش هم استارت خاموشیهای پی در پی با قطع برق اتوبانها و معابر زده شد. البته، مقامات مسئول ایرانی چندین بار گفته بودند که با کاهش دمای هوا، جریان خاموشی هم قطع میشود.
گفتنی است که این وعده هم چندان طول نکشید. کمی پیش از این که پاییز شروع شود، رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اعلام کرده بود که اگر مازوت نسوزانیم، در زمستان هم دچار خاموشی میشویم. پس از آن هم اوجی، وزیر نفت از کمبود روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز در زمستان خبر داد و آب پاکی بر خیال زمستان بدون خاموشی ریخت.
حالا نگرانی این است که با کاهش دما و آغاز سرمای بیشتر، قرار است با قطع مکرر برق مواجه شویم؟
خاموشیهای زمستان استارت خورد؟
سال گذشته کمبود برق باعث قطع برق اتوبانها و معابر شهری شده بود که مردم به آن اعتراض کردند. دولت هم در نهایت مجبور شد برق صنایع را قطع کند. صنایع هم اقدام به سوزاندن مازوت کردند و نتیجه، آلودگی هوا در تمام زمستان بود.
خوراک نیروگاههای تولید برق از گاز تأمین میشود و ایران دومین دارنده منابع گازی جهان است که در فصل زمستان روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز دارد.
با توجه به کمبود گاز زمستان و طبق صحبتهای سخنگوی صنعت برق، استفاده از مازوت، تنها گزینه نیروگاهها بر جلوگیری از خاموشی است. این در حالی است که بنا بر اعلام معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از مازوت در نیروگاهها ممنوع اعلام شده بود.
پیش از این، فریدون عباسی دوانی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس هم به کمبود گاز در زمستان اشاره کرده بود. او گفته بود: نباید مردم را از مازوتسوزی بترسانیم و اگر مازوت نسوزانیم، ۲۵ درصد از کشور خاموشی میشود.